Kaffekalender

Skaffa årets kaffekalender 2023 innan de tar slut! En adventskalender med kaffe är perfekt som tidig julklapp till dig själv eller någon annan som älskar kaffe! Köp adventskalender online med vår guide med tips på årets bästa kalendrar med kaffe och Baileys. Här hos Bra-Presenttips.se tipsar vi om årets bästa kaffekalendrar som du kan köpa online på nätet.

Kahls Kaffekalender - Adventskalender

Kahls Adventskalender

Kahls Kaffekalender är en adventskalender med gott kaffe lagom för två personer. Varje dag får du en ny smak med lite kul information om kaffets historia, med allt från kaffets hemland till julkaffe. Du får även i kalendern ett häfte med information om alla kaffesorter.

399 kr

Coolstuff

Grower's Cup Kaffekalender

Grower’s Cup

Få en välsmakande kopp kaffe varje dag med Grower’s Cup Kaffekalender. Kalendern innehåller 25 påsar med handrostat och malda kaffebönor. Du brygger du kaffet direkt i påsen! Det är bara att öppna påsens kork, hälla på med kokande vatten och låta kaffet brygga i några minuter. Sedan kan du avnjuta kaffet med smaker av bland annat kakao, lime och rostade nötter.

499 kr

Coolstuff

Baileys-kalender XL - Extra stor adventskalender med Baileys

Baileys-kalender XL

Bakom luckorna i Baileys-kalendern i XL storlek gömmer sig mjölkchokladtryfflar med len Baileys-fyllning med olika smaker. I denna extra stora kalender får du choklad och likör i goda tryffelkulor som smälter i munnen! Perfekt present till vuxna som älskar choklad och Baileys! Fler påhittiga presenter till kaffet.

299 kr

Coolstuff

Estate Coffee Kaffekalender

Estate Coffee

Njut av en kopp espresso varje dag fram till jul! Den här kaffekalendern från Estate Coffee består av 24 kaffekapslar med 12 olika smaker och passar till Nespresso-maskiner. Det här är en adventskalender som är en perfekt present till alla som älskar kaffe!

299 kr

Friends kaffekalender

Friends Nespresso kaffekalender

Denna exklusiva kaffekalender med en härlig Friends-tema twist har allt du behöver för att brygga ditt favoritlivselixir. Dessutom är kaffekapslarna kompatibla med Nespresso-maskiner, vilket gör det ännu enklare att njuta av din dagliga dos koffein. Ge denna vuxna adventskalender som en perfekt gåva till din kaffeentusiastiska vän och låt dem uppleva en kopp glädje varje dag fram till jul.

299 kr

Coolstuff

Nabo kaffe-adventskalender

Nabo kaffe-adventskalender

Adventskalender med kvalitetskaffe från Nabo. Varje lucka bjuder på gott bryggmalet kaffe som räcker till tre koppar kaffe. Njut av 24 kaffesorter från mörkrost till syrligt varav fyra sorter är smaksatta. Du får 14 nya smakupplevelser och tio återkommande smaker.

449 kr

En ny variant kommer snart


Fler tips på adventskalendrar

Vi har även en stor guide med årets alla populära adventskalendrar för vuxna och barn!

Tekalender - Adventskalender med ekologiskt te

Chokladkalender för 2, Xocolatl - Adventskalender

Lakritskalender - Lakrits by Bülow - Adventskalender


Julklappstips 2023

Missa inte alla våra samlade julklappstips på de bästa julklapparna 2023!

Har du liten budget eller behöver hitta paket till julklappsspelet hittar du alla billiga julklappar här!

Adventskalender med kaffe för kaffeälskaren

Världens mest omtyckta varma dryck, kaffe! Det finns i dag så många olika varianter av kalendrar och givetvis finns det adventskalender med kaffe också till advent! Dessa kalendrar innehåller ofta en mix av kaffe i olika rostningar, styrkor och smaker.

Skaffa en kaffekalender och börja varje dag med en härlig kopp kaffe! Med en adventskalender kan du starta varje decembermorgonen ända fram till julafton med en värmande kopp kaffe där du får prova nya spännande bönor från världens alla hörn. I de olika kalendrarna kan det finnas antingen påsar med malet kaffe, hela kaffebönor eller kaffekapslar. Ofta får du prova smaksatt kaffe med juliga toner som blir perfekt till julfikat. Duka fram en kopp nybryggt julkaffe tillsammans med goa lussekatter och pepparkakor!

Adventspresent till kaffeälskare

Vi är många som är uppväxta med lyckan att få öppna en adventskalender dagarna fram till jul. Att även ge bort adventskalendrar till nära och kära är i dag en snart lika vanlig tradition som att ge varandra julklappar på julafton. Ett säkert kort är att satsa på att ge bort en kaffekalender till person som älskar kaffe. Utbudet för de mer speciella adventskalendrarna har de senaste åren ökat i rekordfart, liksom varianter med kaffe. Vill du ge bort någon annan typ av påhittig kaffepresent har vi även en speciell sida för det!

Vilken kaffeadventskalender ska jag välja till jul?

Att välja kaffekalender kan vara svårt. Om du har en Moccamaster eller en vanlig kaffebryggare väljer du med fördel färdigmalt kaffe. Har du en kaffekvarn kan du prova en kalender med hela kaffebönor som du maler själv. Äger du en kapselmaskin som exempelvis Nespresso kan du så klart välja en kalender med kaffekapslar.

Populära kaffekalendrar och tekalendrar

Här hittar du populära adventskalendrar för kaffeälskaren. Värmande drycker hör julen till och är du ingen kaffedrickare är du kanske en tedrickare? Oavsett om du letar efter en kalender till dig själv eller att ge bort i present eller julklapp till någon annan kan du hitta många bra val hos oss. Med en adventskalender med te kan du få prova på en ny intressant tesmak varje dag fram till julafton. Här hittar du våra favoriter bland årets teadventskalendrar.


Kaffehistoria

Kaffeträden eller rättare sagt kaffebuskarna kommer ursprungligen från Afrika från ett område som heter Caffa i Etiopien där kaffeträden växer vilt på bergsslätterna. Kaffebuskarna växer så pass höga att man kan kalla dem för små träd. Vilda kaffebuskar kan bli 10 meter höga.

Enligt en myt sägs det att en fåraherde upptäckte kaffets uppiggande egenskaper för 2 000 år sedan efter att hans får ätit frukterna från kaffeträdet.

I början gjordes kaffe på kaffeträdets blad och frukter och det ansågs som en religös och medicinsk dryck med energigivande effekter. Runt
1200-talet började man rosta kaffefruktens kärna, kaffebönan. Drycken blev populär och spred sig snabbt. Det första kaffehuset öppnades 1475 i Turkiet av Ottoman Turks.

Från Turkiet kom kaffet till Europa via Italien runt 1600 och 1645 öppnades det första europeiska kaffehuset i Venedig. Därefter spreds kaffet vidare i sin popularitet och England öppnade sitt första kaffehus 1652, Frankrike i Paris 1672 och i Wien 1675.

Till Sverige kom kaffet först 1685 och såldes ganska snart i apoteken. Kaffets genombrott i Sverige tog fart på allvar i början av 1700-talet då den dåvarande svenska kungen Karl XII var väldigt förtjust i kaffet. Men det var först under 1800-talet som kaffet började bli riktigt populärt i Sverige.