Bästa matkassen

Ge bort ett presentkort eller en matkasse i present, eller varför inte unna dig själv och familjen lite lyx i vardagen! Här hittar du de populäraste och bästa matkassarna samlade på ett ställe. Se de bästa prenumerationstjänsterna med abonnemang på matkasse och hitta din favorit. För att underlätta valet av rätt matkasse har vi genomfört tester på Sveriges populäraste matkassar. Vi har jämfört fördelar och nackdelar för att du lättare ska hitta vilken matkasse som passar dig bäst.

Bästa matkassen 2023

Middagsfrid

Middagsfrid – Bästa 2023

Just nu får du 30% rabatt på dina första 3 matkassar med rabattkoden GODAREVANOR30.

 • 20-45 min tillagningstid
 • 2-4 personer
 • 2-5 middagar
 • Pris: Från 395 kr

Matkomfort

Matkomfort

 • 15-40 min tillagningstid
 • 1-8 personer
 • 3-4 middagar
 • Pris: Från 350 kr

Linas Matkasse

Just nu välkomsterbjudande med 30% rabatt på dina första 3 matkassar.

 • 20-50 min tillagningstid
 • 1-4 personer
 • 1-7 middagar
 • Välj dina egna recept
 • Pris: Från 440 kr

Presentkort på matkasse

Ge bort ett presentkort på matkasse som är en mycket uppskattad present. På vår sida kan du jämföra färdiga matkassar. En matkasse är en fantastisk presentidé för någon som älskar matlagning eller vill prova på nya recept. Det är också en praktisk present som sparar tid och energi för den som behöver lite avlastning i vardagen.

Många personer i Sverige väljer idag att använda färdiga matkassar eftersom det sparar tid. I stället för att själva behöva planera och handla för alla veckans måltider kan man lägga ansvaret på matkasseleverantören. I en stressig vardag där man måste prioritera för att få tiden att räcka till är en färdigplanerad middagslösning mycket uppskattad, särskilt för familjer med barn.

En matkasse innehåller vanligtvis alla ingredienser som behövs för att laga flera olika måltider under en vecka. Ofta ingår också recept och instruktioner för hur man tillagar rätterna. Det kan vara allt från enkla vardagsrätter till mer avancerade gourmetmåltider.

Det finns många olika typer av matkassar att välja mellan, beroende på smak och preferenser. Vissa matkassar innehåller exempelvis enbart vegetariska eller ekologiska ingredienser, medan andra fokuserar på en specifik typ av mat, som asiatisk eller italiensk.

En väldigt uppskattad present är att ge bort en färdig matkasse. Det är en present som visar omtanke och omsorg om mottagarens välbefinnande och hälsa. Dessutom är det en present som ger möjlighet till nya kulinariska upplevelser och smaker.

Färdiga matkassar är ett smidigt sätt att spara tid på att planera maten och att handla den. Om du vill ge bort en i present är det väldigt enkelt att antingen beställa en matkasse eller att bara köpa ett presentkort på en matkasse. Då få den som får gåvan möjlighet att själv vilken som passar bäst och välja hur och när matkassen ska levereras.

Vilken matkasse är bäst i test?

Hitta den matkassen som passar just dina behov! Skaffa en till dig själv eller som gåva. Spana in topplistan av bäst matkasse 2023!

1. Middagsfrid

Funderar du på att ge någon en matkasse som present? Kanske är du osäker på vilken matkasse som skulle passa bäst eller vad personen du vill ge den till gillar? Då kan du i stället köpa ett presentkort till Middagsfrid som erbjuder flera olika varianter av matkassar.

Middagsfrid är matkassen för dig som vill äta hälsosam och ekologisk mat. Här hittar du enkla, goda recept med fokus en varierad och näringsrik kost med klimatsmarta middagar anpassade efter säsong. Hos Middagsfrid får du välja matkassar med stort fokus på god och nyttig mat med hälsosamma och goda måltider. Det finns också vegetariska och lättlagade alternativ. Matkassar som är bra för hela familjen!

Middagsfrid är en aktör som erbjuder fina råvaror i en matkasse. Det unika med Middagsfrid är att de hjälper dig med alla dagens måltider. De erbjuder frukostkasse, mellanmålskasse, fruktkasse med mera.

2. Matkomfort

Matkomfort erbjuder presentkort som låter dig ge bort förberedda matkassar från en kock, som kommer att göra alla i familjen nöjda. De levererar matglädje till matälskare över stora delar av Sverige. Innan du beställer kan du kontrollera tillgängligheten för leverans till din adress.

Ett mer hållbart val. Beställ en matkasse eller ge bort matkassar från Matkomfort med ett presentkort på önskat belopp från Matkomfort. Matkomfort är den mest lättlagade matkassen där deras fokus är att erbjuda goda och snabblagade rätter. De har även lite lyxigare varianter när du vill ha något extra gott.

3. Linas Matkasse

Genom Linas Matkasse kan du enkelt ge bort en omtyckt kasse som tillför ny inspiration i vardagen. När du köper presentkortet, skickas det till din e-postadress som en PDF-fil. Du kan sedan välja att antingen skriva ut kortet själv eller skicka det vidare till personen som ska få det.

Linas Matkasse låter dig välja mellan olika recept varje vecka som passar för de flesta hushåll, oavsett om du är en familj eller bor själv. Dessutom levererar de över stora delar av Sverige.

Innehållet och recepten från Linas Matkasse ger maträtter som är läckra och fräscha! Leverantören fokuserar på hälsosam mat som är enkel att tillaga. Originalkassen är ett av deras första alternativ och är mycket populär både bland stora och små. De har även en miljömedveten inställning genom att alltid inkludera minst en vegetarisk rätt i veckomenyn.