GDPR och privacy policy

Om cookies

Vi anvÀnder cookies pÄ vÄr webbplats. En cookie eller kaka Àr en liten textfil som lagras pÄ din dator och som innehÄller information. Den anvÀnds för att underlÀtta för besökaren och för att du ska fÄ tillgÄng till olika funktioner.

Förenklar för dig som besökare

Om du gör nÄgra instÀllningar eller val pÄ webbplatsen sÄ kan information om det sparas i cookien. NÀsta gÄng du besöker samma webbplats, slipper du göra om dessa instÀllningar. IstÀllet meddelar cookien att besökaren varit dÀr tidigare och vilka instÀllningar som gjorts. Cookies anvÀnds alltsÄ av praktiska skÀl för att underlÀtta för dig som besöker oss.

TvÄ typer av cookies

Det finns tvÄ typer av cookies. Den ena lagras endast tillfÀlligt och försvinner nÀr du stÀnger din webblÀsare. Den hÀr typen av cookie anvÀnds nÀr du besöker vÄr webbplats. Den andra typen sparas som en fil pÄ din dator under en lÀngre tid och anvÀnds nÀr du besöker oss igen. Vi anvÀnder cookies för trafikmÀtning som Àr vÀrdefull information för oss nÀr vi ska vidareutveckla vÄr webbplats och öka kvaliteten. Vi sparar ingen personlig information via cookies.

Webbplatsen har Àven samarbetspartners som genom vÄr webbplats lÀmnar cookies för att kunna anpassa annonserbjudanden till dig och för att kunna mÀta effekten av sin annonsering. Bland annat kan de mÀta om samma anvÀndare har sett annonsen pÄ flera stÀllen eller om anvÀndare som sett annonsen sedan gÄr vidare till annonsörens egen hemsida. LÀs mer om hur vÄra samarbetspartners anvÀnder din information:

Om du vill stÀnga av cookies

Om du inte vill ha nÄgra cookies kan du stÀnga av dessa i din webblÀsare. Du kan Àven stÀlla in webblÀsaren sÄ att du fÄr en frÄga varje gÄng webbplatsen försöker placera en cookie pÄ din dator. Genom webblÀsaren kan ocksÄ tidigare lagrade cookies raderas. Se webblÀsarens hjÀlpsidor för mer information.

Mer information om cookies kan du fÄ via Post- och telestyrelsen.

Om personuppgifter och GDPR

HÀr kan du lÀsa om vad en personuppgift Àr och hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rÀttigheter du har.

Vad Àr en personuppgift?

En personuppgift Àr all slags information som kan hÀnföras till en levande fysisk person. Exempel pÄ personuppgifter kan vara namn, adress och personnummer.

Hur anvÀnder vi dina personuppgifter?

NÀr du kommenterar pÄ vÄr webbplats sparar vi namn, mailadress och ip-nummer. NÀr du skickar meddelande via vÄrt kontaktformulÀr sparas ditt namn och mailadress. Dina uppgifter anvÀnds för att vi ska kunna svara pÄ frÄgor.

Vi ser till att de uppgifter vi har hÄlls uppdaterade och att de sparas sÄ lÀnge de Àr relevanta. Ingen information lÀmnas vidare för att anvÀndas av tredje part. Du har rÀtt att fÄ information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter anvÀnds. Du har Àven rÀtt att begÀra att vi korrigerar eller tar bort uppgifter om dig.

GDPR

Den nya dataskyddslagen GDPR (General Data Protection Regulation) ersÀtter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR reglerar all form av informationsbehandling knutet till en person. Syftet Àr att ytterligare stÀrka skyddet av persondata för EU-medborgare.

Mer information om GDPR kan du fÄ via Datainspektionen.